Beroemde Schilders
''Onze-Lieve-Vrouw Van Fatima''
Schilderij van Maestro Raffaele Ciotola
Met Onze-Lieve-Vrouw van Fátima wordt Maria aangeduid die tussen mei en oktober 1917 zes keer zou zijn verschenen is aan de drie herderskinderen (Zuster) Lucia, Francisco en Jacinta nabij het Portugese stadje Fátima. Op 13 mei 2017 werden Francisco en Jacinta heilig verklaard door paus Franciscus.
Van WIKIPEDIA
De kunstenaar Raffaele Ciotola werd geboren in Napels op 17 oktober 1964. Zijn liefdevolle en ontvankelijke familie promootte zijn studie en ondersteunde zijn artistieke aard. Hij behaalde het diploma van de Artistieke Middelbare School en behaalde de graad van Master of Arts aan het staatsinstituut voor kunst "Filippo Palizzi" in Napels in 1983. Sinds hij een jongen was, wijdt hij zijn leven aan het professioneel schilderen; na zijn debuut in 1980 op een tentoonstelling in zijn geboortestad bleef hij tot 2002 deelnemen aan andere collectieve en persoonlijke tentoonstellingen in verschillende Italiaanse steden (Piano di Sorrento, St. Anne in Napels, Miano, Viterbo, Milaan, Portugal, ). Hij ontving de gouden medaille op de Nationale Biënnale voor Heilige Kunst in Torre del Greco in 1980 door prof. De heer Franco Girosi, een beroemde Naolitaanse kunstenaar uit de vorige eeuw. Het was fundamenteel voor zijn opleiding, de ontmoetingen met prof. De heer Franco Girosi en met de heer Luigi Signore, een kunstenaar die bekend staat als een van de beste beeldhouwers van kribben in Italië vandaag.
Hij studeerde muziek en volgde zanglessen aan het conservatorium van Napels, maar de ontmoeting die hij in 1987 in Rome had met meester Renato Guelfi, operazanger en schilder, was zo cruciaal voor zijn professionele groei dat hij in sommige gevallen als zanger begon op te treden. Italiaanse theaters (Lecce, Santa Maria di Leuca, Ronciglione, Villa Pignatelli in Napels). Hij behaalde een aantal beloningen, zoals: de gouden medaille in de "La Triade" -prijs, Palazzo Sormani - Sala del Grechetto - Milaan; het erediploma in St. Anastasia, Napels. Zijn persoonlijke tentoonstelling in Tuscia dateert uit 2002, bij deze gelegenheid exposeerde hij voor het eerst in de Sala Anselmi in Viterbo. Zijn schilderstijl en productie worden gekenmerkt door een intens kleurgebruik en door de clair-obscur-effecten die een hele creatieve vrijheid en een grenzeloze vitale energie overbrengen, zonder enige sterke en welsprekende emotie te verbergen, waardoor de kijker een hoop achterlaat, een licht, datgene dat leidt voorbij elke eenzaamheid en dat vervaagt rollen en sociale conventies.
In feite is zijn werk vanaf eind jaren negentig meer gericht op actuele kwesties en voelt hij het effect van zijn burgerlijke inzet tegen homofobie en discriminerend gedrag, dus werd het een voertuig om enkele non-conformistische boodschappen te verspreiden, zelfs geïnspireerd door universele ethische waarden. In 2003 creëerde hij de artistieke beweging genaamd "Stop Homoph Art", die tot doel heeft de cultuur van respect te verspreiden en homofobie te bestrijden. Uit deze strijd kwam "De Madonna van de homoseksuelen" tot leven, het werd het emblematische werk van zijn productie en zal op 18 oktober 2014 voor het eerst tentoongesteld worden in de foyer van het Mercadante Theater in Napels.
Dus zijn landschappen en zijn dromerige hermetische metafysische opvattingen over de eerste periode geleidelijk vervangen door werken vol reflectie en oordeel, die goed worden ontvangen door het publiek en door critici, en die de aandacht trekken van de heer Jean-Louis Cougnon, Chief Executive bij General Beheer van het Europees Parlement.
Raffaele Ciotola is de schepper van twee artistieke stromingen: ''STOP HOMOPH ART'', de kunst tegen homofobie en ''ROCK ART CIOTOLA'', de kunst die beroemde mensen in de wereld verfraait (tatoeages, piercings, enz.)